OVER DE PADELACADEMY

Op deze pagina lees je meer over onze padelacademy.

Over RS Padel Academy

RS Padel Academy is in 2020 opgericht door Robin Sietsma, een groot liefhebber van de sport, met als doel de padelsport groter te maken in Nederland, zowel in de breedte als in de top. Ben jij ook padelgek of van plan dat te worden, dan helpen wij je graag verder!

Wat biedt RS Padel Academy?
Wij bieden kwalitatieve padeltraining voor ieder niveau, maar ook andere activiteiten zoals padelclinics, schoolpadel en bedrijfsuitjes. Voor meer vragen en/of extra informatie ga je naar “contact”. Onze padeltraining is gericht op alle aspecten van de sport, zoals techniek, tactiek, positie & samenspel. Ook zijn de trainingen gericht op het fysieke aspect van de sport, zoals voetenwerk, snelheid en kracht. Verder bieden wij wedstrijdbegeleiding voor elk niveau, gericht op teamwork, mentaliteit en een helder speelplan.

Het ontstaan van
RS Padel Academy

Op 5-jarige leeftijd is Robin begonnen met tennis. Hij ging met de jaren steeds intensiever spelen en trainen bij ULTC Iduna in Utrecht. Daar heeft hij een aantal jaren 1e klasse gemengd op zondag gespeeld in het eerste team en jarenlang veel toernooien gespeeld op niveau 2. Ongeveer 6 jaar geleden is hij met een groepje vrienden begonnen met padel spelen en was direct verkocht. Dat resulteerde erin dat hij zich steeds meer op padel ging toeleggen in plaats van tennis. Een aantal jaar geleden heeft Robin de KNLTB padelleraaropleiding gedaan bij Uriël Maarsen en is daarna nog fanatieker en vaker gaan trainen en spelen, zowel in binnen- als buitenland.

Ervaring als speler & trainer

Uiteindelijk heeft het trainen en spelen geresulteerd in een plek in het Nederlandse Herenteam Padel, een nr. 3 ranking op de Nederlandse ranglijst, een WPT ranking van 326 en het spelen van het EK 2019 in Lissabon en het EK 2021 in Marbella. De laatste jaren heeft hij ervaring opgedaan als padeltrainer bij verschillende clubs: ULTC Iduna, Shot Zeist, Sportcentrum Oudenrijn en de Doordraaiers. Hij haalt er veel plezier en energie uit om mensen te enthousiasmeren en betere spelers te maken. Dit heeft er toe geleid dat hij zijn eigen padelacademy is begonnen.

Menu